News powiązane z Wojciech Miłoszewski

2015-08-18 | 06:45
Seriale
Zygmunt i Wojciech Miłoszewscy: nasza współpraca często przyjmuje formę kłótni małżeńskich News powiązane z Wojciech Miłoszewski

Zygmunt i Wojciech Miłoszewscy: nasza współpraca często przyjmuje formę kłótni małżeńskich

Zygmunt i Wojciech Miłoszewscy napisali razem scenariusz do serialu „Prokurator”, który jesienią trafi na antenę TVP. Twierdzą, że współpraca momentami przebiegała burzliwie i pokazywała ich różnice charakterów. Wspólną pracę bracia traktują jako powrót do „spółki” z czasów dzieciństwa.
więcej
2015-07-29 | 06:45
Seriale
W Warszawie trwają zdjęcia do nowego serialu TVP pt. „Prokurator”

W Warszawie trwają zdjęcia do nowego serialu TVP pt. „Prokurator”

Autorami scenariusza do „Prokuratora” są Zygmunt Miłoszewski oraz jego brat Wojciech. W rolach głównych widzowie zobaczą Jacka Komana, Wojciecha Zielińskiego oraz Magdalenę Cielecką. Serial trafi na antenę już jesienią tego roku.
więcej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.