Newsy

Sylwia i Akop Szostak: Dieta w święta to grzech. Chcemy ten czas spędzić z rodziną, a nie z pudełkami

2017-12-22  |  06:26
Mówi:Akop Szostak, trener osobisty, kulturysta, były zawodnik MMA
Sylwia Szostak, trenerka, modelka fitness
  • MP4
  • Akop Szostak podkreśla, że zarówno on, jak i jego żona w święta nie zamierzają trenować. Chcą całkowicie oddać się słodkiemu lenistwu. Nie zamierzają też unikać tradycyjnych i kalorycznych przysmaków.

    W święta nie ma diety, w święta dieta to grzech – mówi agencji Newseria Akop Szostak, trener osobisty, kulturysta, były zawodnik MMA.

    Jesteśmy tylko ludźmi, jak wszyscy, także pozwalamy sobie na to, żeby w święta poszaleć, spędzić ten czas z rodziną, a nie z pudełkami. Mamy normalne święta jak u każdego – mówi Sylwia Szostak, trenerka, modelka fitness.

    Co prawda w Wigilię Akop Szostak zamierza pójść na siłownię, ale tylko po to, by w świątecznej atmosferze spotkać się ze znajomymi.

    Przyjaźnię się z tymi ludźmi, którzy też tam chodzą, dlatego pójdę im tylko złożyć życzenia, a nie na trening. Trzeba odpocząć czasami – mówi Akop Szostak.

    Chcemy sobie odpocząć w święta tak jak każdy. Na co dzień dużo pracujemy, dużo fizycznie, więc to jest rodzinny czas – mówi Sylwia Szostak.

    Para zgodnie przyznaje, że odpoczynek i regeneracja są niezwykle istotne do tego, by móc prawidłowo funkcjonować i po świętach wrócić do treningów ze zdwojoną siłą.

    Czytaj także

    Kalendarium

    Więcej ważnych informacji

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Media

    Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

    Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

    Prawo

    Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

    Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

    Handel

    Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

    Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.