Najnowsze

Wszystkie newsy

Polecane

Zapraszamy do oglądania

Przegląd mediów

Biuro prasowe

2024-03-27W kwietniu Fundacja Avalon obchodzi Światowy Dzień Świadomości Autyzmu!
W kwietniu Fundacja Avalon obchodzi Światowy Dzień Świadomości Autyzmu!
W kwietniu Fundacja Avalon obchodzi Światowy Dzień Świadomości Autyzmu w wyjątkowy sposób!
2024-03-27Vinted sprawdza, co Polacy robią z rzeczami, z których już przestali korzystać
Vinted sprawdza, co Polacy robią z rzeczami, z których już przestali korzystać
Wiosna zwykle oznacza sezonowe porządki, wietrzenie szaf i odgracanie przestrzeni domowej z rzeczy, których już nie używamy. Dokąd one trafiają najczęściej?
2024-03-27 Relacja. Społeczność. Rozwój - w placówkach wsparcia dziennego
Placówki zapewniają wsparcie rodzinom, ale przede wszystkim działają jako bezpieczne i przyjazne środowisko dla dzieci, umożliwiając im rozwój w różnych obszarach życia.
2024-03-27Giełda winyli i kaset CD w Atrium Biała
Giełda winyli i kaset CD w Atrium Biała
Giełda winyli i kaset CD w Atrium Biała

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.