Newsy

Jarosław Milner: Nie czuję, że mam 24 lata. Jestem pełen energii i wigoru

2016-02-11  |  06:50

Aktor skończył 24 lata. Twierdzi, że czuje się znacznie młodziej i jest pełen energii i wigoru. Ma też nadzieję, że kolejny rok życia będzie równie szczęśliwy jak poprzednie. Medialne urodziny Milnera odbyły się w jednej z warszawskich restauracji, a wśród gości znaleźli się m.in. Andrzej Supron i Piotr Zelt.

Jarosław Milner urodził się 5 lutego 1992 roku w Sławnie, w tym roku skończył więc 24 lata. Aktor ma nadzieję, że kolejny rok życia będzie dla niego równie szczęśliwy i udany jak poprzednie. Przyznaje też, że czuje się znacznie młodszy niż wskazuje na to metryka.

Czuję się jeszcze młodszy, jeszcze bardziej pełny energii, wigoru i tego samego wigoru życzę wszystkim ludziom, którzy mają jakieś pasje i marzenia podobne do moich – mówi Jarosław Milner agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Jak co roku aktor zorganizował niecodzienną imprezę urodzinową – Medialne Urodziny Jarosława Milnera. Wydarzenie to łączy cechy prywatnej imprezy z bankietem, a wśród gości znajdują się osobowości ze świata sztuki, kultury, sportu i biznesu. W tym roku zaproszenie Jarosława Milnera przyjęli m.in. Andrzej Supron, Ryszard Rembiszewski i Piotr Zelt. Impreza odbyła się w warszawskiej restauracji „Karpielówka”.

To jest jedyna restauracja w Warszawie, w której po przekroczeniu progu nie jesteśmy w Warszawie, jesteśmy w Zakopanem i dlatego ta magia mnie skusiła, aby być twarzą, a jednocześnie ambasadorem tego wspaniałego miejsca – mówi Jarosław Milner.

Aktor twierdzi, że bardzo ceni tradycyjną polską kuchnię, dlatego chętnie odwiedza restauracje, które ją serwują.

Kuchnia tradycyjna była zawsze najbliższa mojemu sercu. Między innymi dlatego, że w moim rodzinnym domu w Sławnie, kiedy jeszcze mieszkałem z mamą, zawsze te obiady były bardzo podobnie serwowane jak i tutaj – mówi Jarosław Milner.

Imprezę urodzinową aktora uświetnił występ znanego barytona Andrzeja Batora.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

Gwiazdy

Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.

Konsument

Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie

Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.