Kalendarium

21 stycznia
Konferencja: 11:00 do 14:00
Organizator:
Akademia Kulinarna Whirlpool
Miejsce: Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kontakt:
Imię i nazwisko: Irmina Dzyr-Rainka
Firma: Akademia Kulinarna Whirlpool
Telefon: +48 601 289 115
E-mail: irmina.rainka|akademiakulinarnawhirlpool.pl| |irmina.rainka|akademiakulinarnawhirlpool.pl

PASTA FRESCA Z CRISTINĄ CATESE

WARSZTATY KULINARNE
Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 21 stycznia 2017, od 11:00 do 14:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie.

Informacje ogólne

Cristina Catese to rodowita Rzymianka, dla której kuchnia jest drugim domem. Żywiołowo dzieli się z uczestnikami warsztatów smakami swojego dzieciństwa i uczy prostej radości płynącej z obcowania z kuchnią włoską. Podczas warsztatów w Akademii Kulinarnej Whirlpool pokaże w jaki sposób zagnieść samodzielnie ciasto na makaron i jak dobrać do niego odpowiednie sosy. Przygotujecie m.in. tagliatelle z grzybami i nadziejecie cannelloni klasycznym farszem z ricotty ze szpinaku.

Wszystkie ciasta na makarony będziecie mogli zabrać ze sobą, by odtworzyć w domowym zaciszu atmosferę włoskiego stołu.

MENU:

Tagliatelle z grzybami

Cannelloni z ricottą i szpinakiem

Tortelli z ziemniakami i pancettą

Frappe' z sosem czekoladowym i grappą 


Christina dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony. Dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%. 

Certyfikowane bio produkty dostarczy Biobazar.

Do zobaczenia!