Najnowsze

Wszystkie newsy

Polecane

Zapraszamy do oglądania

Przegląd mediów

Biuro prasowe

2024-03-25Renowacja ogrodowej ławki krok po kroku
Renowacja ogrodowej ławki krok po kroku
​W kalendarzu zawitała już wiosna. Najwyższa pora pomyśleć więc o przygotowaniu na sezon i odświeżeniu ogrodowych mebli.
2024-03-25 Zdrowie płynące prosto z roślin
Tendencja do rezygnacji ze spożywania mięsa lub jego ograniczenia zdobywa z roku na rok coraz więcej zwolenników. Śmiało możemy powiedzieć, że nie jest to już żadnego rodzaju trend, a sposób na życie.
2024-03-25Wyśmienite wielkanocne serniki – poznaj przepisy z Piątnicy, no bo skąd!
Wyśmienite wielkanocne serniki – poznaj przepisy z Piątnicy, no bo skąd!
Prezentujemy znakomite przepisy na serniki, które nie tylko wspaniale smakują, ale także będą prawdziwą ozdobą wielkanocnego stołu.
2024-03-25Muzyczne drag show o HIV we Wrocławiu
Muzyczne drag show o HIV we Wrocławiu
W najbliższą sobotę we wrocławskim klubie Surowiec (ul. Ruska 46A) wystąpią polskie drag queens: Zicola, Aurora oraz Ciotka Aktywistka. Zapewnią świetną zabawę oraz zwrócą uwagę na profilaktykę HIV/AIDS.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.