Najnowsze

Wszystkie newsy

Polecane

Zapraszamy do oglądania

Przegląd mediów

Biuro prasowe

2024-03-19Fakty i mity na temat pielęgnacji cery wrażliwej
Fakty i mity na temat pielęgnacji cery wrażliwej
Skóra wrażliwa wymaga delikatnej i bardzo skutecznej pielęgnacji. Sedno pięknej, zdrowej cery tkwi w dobrej, codziennej beauty-rutynie oraz wiedzy na temat potrzeb skóry. Wśród najważniejszych punktów codziennej pielęgnacji eksperci wymieniają perfekcyjny demakijaż.
2024-03-19Dowiedź się, jak w prosty sposób dbać o uśmiech!
Dowiedź się, jak w prosty sposób dbać o uśmiech!
Z okazji Światowego Dnia Zdrowia Jamy Ustnej dowiedź się, jak w prosty sposób dbać o uśmiech!
2024-03-19Kolorowa Wielkanoc z cukrem Diamant
Kolorowa Wielkanoc z cukrem Diamant
Dzięki doskonałej jakości cukrowi Diamant oraz fioletowemu ziemniakowi, który podbija kulinarny świat to będzie słodka i kolorowa Wielkanoc.
2024-03-19Specjalistyczne żywienie zwierząt z Maxi Zoo
Specjalistyczne żywienie zwierząt z Maxi Zoo
Jakie są zalety specjalistycznych karm?

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.